Assam X1985 μαύρο τσάι Ινδίας (Champion)

- Απόθεμα: Σε Απόθεμα
- Κωδικός: 0865
Διαθέσιμες Επιλογές
![]() | Ποσότητα | 2γρ |
![]() | Θερμοκρασία | 90 - 95°C |
![]() | Χρόνος εκχύλισης | 3'-5' |
![]() | Εκχυλίσεις | 1 |
![]() | Ώρα της ημέρας | Όλες τις ώρες |
Σκούρο λαμπερό εκχύλισμα με δυνατή και μεστή γεύση. Ένα πολύ αντιπροσωπευτικό Assam. Τσάι που χαρακτηρίζεται ως T.G.F.O.P. 1.
Το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο τσαγιού στην Ινδία είναι στο Jorhat, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Assam. Το κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1911 και απο τότε έχει σημαντική συνεισφορά στην αύξηση της παραγωγής, της παραγωγικότητας και της ποιότητας του τσαγιού στη περιοχή του Assam.
Για την ποιότητα των φύλλων και του εκχυλίσματος των τσαγιών του Assam και του Darjeeling έχει καθιερωθεί μία διεθνής ονοματολογία με τα εξής αρχικά: S, F,T, G, F, O, P, που σημαίνουν :
Το S, αρχικό της λέξης supreme (εξαιρετικό) προσδιορίζει το χρώμα και το εκχύλισμα.
Τα αρχικά F, T, G, σημαίνουν F, fancy (πολύ ωραίο, φανταστικό) T, tippy (από κορυφές) G, golden (χρυσαφένιο) και προσδιορίζουν την ποιότητα των φύλλων που συλλέγονται. Δηλαδή, την κορυφή, το φύλλο που δεν έχει ανοίξει ακόμη και καλύπτεται από ένα χρυσαφένιο ή ασημένιο χνούδι.
Το F, flowery (αρωματικό) προσδιορίζει το χαρακτηριστικά δυνατό άρωμα που έχει.
Τα αρχικά O, orange (πορτοκαλί) και P, pekoe (φύλλο) προσδιορίζουν το δεύτερο και το τρίτο φύλλο που είναι και αυτά πολύ τρυφερά κι έχουν κεχριμπαρένιο χρώμα