Τσάι Matcha
Υλικά/Εργαλεία
- Πούδρα matcha 1,5 – 2g -Κουταλάκι - δοσομετρητής - Ζεστό νερό (όχι βραστό, γύρω στους 50-60°C) - Εργαλείο χτυπήματος (whisk) ή ένα απλό αναδευτήρα -σουρωτήρι -μπολ -βάση για το whisk
Τρόπος παρασκευής:
Ζεστάνετε το νερό, φροντίζοντας να είναι γύρω στους 50-60οC.
Κοσκινίζετε (δηλαδή περνάτε από το σουρωτήρι matcha) περίπου 1.5-2 γρ. (1 κουταλάκι) σκόνης matcha σε ένα μπολ.
Ρίξτε περίπου 70-100 ml ζεστού νερού πάνω στη σκόνη.
Χρησιμοποιήστε το whisk ή τον αναδευτήρα για να χτυπήσετε τη σκόνη και το νερό με κινήσεις τύπου "w"όχι κυκλικές, δημιουργώντας αφρό στην επιφάνεια. Συνήθως, χτυπάτε για 30 δευτερόλεπτα.
Μόλις έχετε την επιθυμητή υφή και αφρό, μπορείτε να το σερβίρετε σε ένα φλιτζάνι και να το απολαύσετε! Προσθέτετε όποιο γάλα σας αρέσει, ζεστό ή κρύο νερό, γλυκαντικά κλπ
Καλή απόλαυση!