ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Καλάθι

Black Pu-Erh Chi Tse Cake μαύρο τσάι Κίνας (Champion)

Black Pu-Erh Chi Tse Cake μαύρο τσάι Κίνας (Champion)
9,60€
Χωρίς ΦΠΑ: 8,50€
  • Απόθεμα: Σε Απόθεμα
  • Κωδικός: 0915

Διαθέσιμες Επιλογές

2γρ Ποσότητα2γρ
70 - 80°C
Θερμοκρασία70 - 80°C
3'-5' Χρόνος εκχύλισης3'-5'
2 Εκχυλίσεις2
Όλες τις ώρες Ώρα της ημέραςΌλες τις ώρες

Το Μαύρο Pu Erh Chi Tse Cake παραγωγής 1994 είναι ένα ιδιαίτερα εκτιμημένο vintage τσάι, γνωστό για το πλούσιο, πολύπλοκο γευστικό του προφίλ και την ικανότητά του να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Από την φημισμένη περιοχή τσαγιού Γιουνάν της Κίνας, το συγκεκριμένο Pu-Erh έχει ηλικία πάνω από 25 χρόνια, γεγονός που του επιτρέπει να αναπτύξει βαθιές, λείες γεύσεις που είναι δύσκολο να βρεθούν σε νεότερες ποικιλίες. Το άρωμα αυτού του τσαγιού είναι γήινο, με διακριτικές νότες ξύλου και πικρής σοκολάτας, καθιστώντας το ιδανικό για έμπειρους λάτρεις του Pu-Erh.

Αυτό που ξεχωρίζει το Chi Tse Cake του 1994 είναι η ισορροπία μεταξύ της απαλότητας και της έντασης. Η αρχική εκχύλιση προσφέρει μια πλούσια, ελαφρώς γλυκιά γεύση, ακολουθούμενη από μια ισχυρή, γεμάτη επίγευση. Καθώς το τσάι εκχυλίζεται περισσότερες φορές, οι γεύσεις συνεχίζουν να εξελίσσονται, αποκαλύπτοντας νότες αποξηραμένων φρούτων, μπαχαρικών και μια ήπια στυπτικότητα. Με την πάροδο του χρόνου, το Pu-Erh αυτό αποκτά ακόμα πιο απαλές και ήπιες νότες.

Πέρα από τη γεύση του, το Μαύρο Pu Erh Chi Tse Cake του 1994 είναι επίσης γνωστό για τα οφέλη του για την υγεία. Γνωστό για την ενίσχυση της πέψης, την αποτοξίνωση του οργανισμού και την υποστήριξη της καρδιοαγγειακής υγείας, αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συλλογή τσαγιού, ιδιαίτερα για εκείνους που απολαμβάνουν τσάγια με πλούσια ιστορία και χαρακτηριστική γεύση.

Τρόπος παρασκευής: σπάμε ένα μικρό κομματάκι περίπου 2γρ και ξεπλένουμε τα φύλλα με καυτό νερό για 1 λεπτό. Στη συνέχεια αφήνουμε τα φύλλα σε ζεστό νερό για 3-5 λεπτά. Μπορούμε να κάνουμε και δεύτερη εκχύλιση αλλά με περισσότερο χρόνο δηλ. 7 περίπου λεπτά.